03.08.2018 в 21:53 |

3 0


Кабачки — це хіт літнього сезону. Страви з кабачків дуже різноманітні: починаючи від тушкованого кабачка, рататуя, оладок до варення або компоту. Кабачки мають низьку калорійність і багаті калієм, залізом і вітамінами. Сам по собі кабачок не має яскраво вираженого смаку, зате добре поєднується з різними соусами, добавками і вбирає їх смаки. Мабуть, самим простим у приготуванні є смажений кабачок зі сметанним або майонезним соусом з часником і кропом.

Інгредієнти для смаженого кабачка

один невеликий кабачок;
масло пісне для обсмажування;
часник — 2-3 зубчики;
майонез — 1 велика ложка;
сметана — 2 великі ложки;
кріп — невеликий пучок;
борошно для панірування.

Для обсмажування візьміть один невеликий кабачок. Вимийте і очистіть його від шкірки.

Наріжте на кружечки товщиною приблизно 1 см, зніміть м’якоть з насінням. Посоліть кабачки.

Налийте в сковороду трошки олії, добре розігрійте його. Скибочки кабачків обваляйте в борошні і покладіть на гарячу сковороду.

На невеликому вогні обсмажуйте кабачок до готовності з одного боку, потім переверніть і доведіть до готовності.

Першу обсмажену порцію кабачків перекладіть на тарілку і також приготуйте залишилися нарізані кабачки. Поки кабачки обсмажуються — приготуйте соус.

Для соусу подрібніть невеликий пучок гілочок кропу.

У миску покладіть сметану і майонез.

Додайте подрібнений через прес часник.

І нарізаний кріп. Перемішайте — соус готовий.

Подавайте обсмажені кабачки відразу ж, поки вони гарячі, зі сметанним соусом. Часник надають пікантність соусу, а соус неповторний смак кабачка. Готову страву можна посипати меленим перцем. Смачне, літній страва з кабачків приготувати легко і швидко. Приємного апетиту!