10.12.2018 в 20:01 |

33 1


Якщо ви вирішили прикрасити святковий стіл новим алкогольним напоєм, змішавши один з іншим, то вам слід знати, які можна змішувати, а які ні.

1. Ні в якому разі не змішуйте напої, які сильно відрізняються технологією виробництва:

Шампанське не можна змішувати з горілкою.

Віскі ніколи не змішується з коньяком.

Горілка не «сусід» з пивом, а також з невитриманими винами домашнього розливу.

Бренді і ром краще тримати подалі від будь-якого лікеру.

2. Не можна змішувати міцне спиртне з такими безалкогольними напоями: мінеральна вода, фруктові соки, лимонад – всі вони в поєднанні зі спиртом перетворюються в «забійні» коктейлі.

3. Будь шампанське не дружить з міцними алкогольними напоями, такими як: коньяк, горілка, віскі і ром.

Суміш шампанського з одним з таких напоїв може призвести до сильного і швидкого сп’яніння, а після гарантовано найсильніший похмільний синдром.

Вся справа в кількості газів, що містяться в шампанському (величезна кількість). В його бульбашках є вуглекислий газ, який подразнює слизову шлунка і збільшує рівень всмоктування алкоголю в кров.

4. Також за газів не варто пити алкоголь з безневинними безалкогольними газованими напоями: горілку, віскі і коньяк не можна запивати солодкою газованою водою і газованою мінеральною водою.

5. Головне пам’ятати, що при змішуванні різних алкогольних напоїв, потрібно звертати увагу не на фортецю, а на відмінність у їх біологічної активності (горілка всмоктується повільніше вина, незважаючи на те, що вона міцніше).

Коньяк сильно впливає на нервову систему, вплив це сильніше лікеру або горілки. А все тому, що в коньяку містяться дубильні речовини — групи різних розчинних у воді органічних речовин ароматичного типу.

6. Небезпечно вживати алкоголь з енергетичними напоями.

Це поєднання швидко підвищує артеріальний тиск, що називається гіпертонічним кризом. Такі різкі перепади і загрожують крововиливом у головний мозок і інші органи.

Суміш алкоголю з енергетиками може спричинити серцеву аритмію, судомні напади, порушення нормальної роботи нирок і ще багатьох проблем зі здоров’ям.

7. Горілку можна запивати соками, не містять цукор і водою.

Рідина, в якій не міститься цукор, знижує рівень руйнувань етанолу на слизові оболонки, запобігає зневодненню. Вітаміни в соках роблять такий же вплив. Найголовніше, щоб напій не містив цукру, так як глюкоза, на відміну від фруктози конкурує з етанолом при розщепленні.

8. З приводу зниження градуса.

Шкоди не буде, якщо горілку розбавити звичайною водою (не газованої). Деякі люблять знижувати градус кольоровими напоями, але саме в них досить багато токсинів. Що робити не рекомендується.

При бажанні знизити градус багато починають з горілки, переходячи на вино, а це дуже погана ідея. Справа в тому, що спирт забирає на себе всі запаси метаболізму, після чого вино вже не здатне нормально засвоїтися. Саме з-за цього відбувається отруєння проміжними продуктами.

9. Ліки та алкоголь.

Поєднання алкоголю і ліків небезпечно для життя. Ось, що відбувається при змішуванні алкоголю і різних ліків:

Аспірин + Алкоголь — це поєднання призведе до виразці шлунка страждає гастритом, а також, якщо здорова людина часто змішує ці інгредієнти.

Кофеїн + Алкоголь – така суміш може призвести до гіпертонічного кризу та інфаркту, так як сильне зневоднення призводить до різкого падіння артеріального тиску.

Сечогінні препарати + Алкоголь – може призвести до зниження артеріального тиску з тієї ж причини – сильне зневоднення.

Інсулін + Алкоголь – може призвести до коми з-за цукрового діабету певного типу. Справа ось у чому: алкоголь блокує синтез глюкози з білків і жирів. Таким чином, є ризик зниження глюкози в крові.

Снодійне + Алкоголь – може призвести до інтоксикації і комі (у разі передозування)

Антибіотики + Алкоголь – деякі антибіотики при змішуванні з алкоголем можуть призвести до смерті. До таких препаратів обов’язково додається інструкція (не полінуйтеся прочитати, там застереження на цю тему).

І кілька корисних порад:

Щоб мінімізувати ризик інтоксикації слід врахувати одну з наступних схем:

* вживайте кожну наступну чарку мінімум через 20 хвилин після попередньої;

* зменшіть кількість підходів, тобто краще 2-3 рази випити трохи більше, весь вечір розтягувати те ж кількість;

* між прийомами краще випити виноградний сік або з’їсти мед;

* якщо робота кишечника після застілля порушилася (тобто ви перестали регулярно ходити в туалет), краще провести клізму – вона ефективніше проносних препаратів.

* спиртне тримається в організмі людини 2-3 доби, однак зовні це неможливо не помітити. Згідно медикам, якщо вживати невеликі дози алкоголю через день, то розвивається синдром відміни, що супроводжується поганим настроєм, безсонням, агресивністю і вегетативними розладами. Все це може тривати до 2 тижнів.

Такий синдром люди частково знімають прийомом спиртного, а це вже називається залежністю від алкоголю. У першій фазі ця залежність психічна, але пізніше вона переходить у фізичну.